Vural Dental
Ortodonti

Ortodonti, diş ve çene düzensizliklerini inceleyen, teşhis koyan ve bu düzensizlikleri tedavi eden bir diş hekimliği branşıdır. Ortodonti uzmanları, dişlerin düzenlenmesi, çenelerin ilişkisi ve yüz estetiği ile ilgilenirler. Bu alanda uzmanlaşmış diş hekimleri, dişlerin ve çenelerin doğru bir şekilde hizalanması ve işlevsel bir şekilde çalışması için çeşitli tedavi yöntemleri uygularlar.

Ortodontik tedaviler sadece estetik iyileştirmeler yapmakla kalmaz, aynı zamanda çiğneme fonksiyonunu, konuşma yeteneğini ve genel ağız sağlığını da iyileştirebilir.

Ortodontik tedaviler genellikle çocukluk döneminde başlar, ancak yetişkinler için de uygun seçenekler bulunmaktadır. Tedavi süreci kişiselleştirilmiş bir plana dayanır ve tedavi süresi hastanın durumuna bağlı olarak değişebilir.

Vural Dental
Ortodonti nedir ?

Ortodonti, diş ve çene düzensizliklerini inceleyen, teşhis koyan ve bu düzensizlikleri tedavi eden bir diş hekimliği branşıdır. Ortodonti uzmanları, dişlerin düzenlenmesi, çenelerin ilişkisi ve yüz estetiği ile ilgilenirler. Bu alanda uzmanlaşmış diş hekimleri, dişlerin ve çenelerin doğru bir şekilde hizalanması ve işlevsel bir şekilde çalışması için çeşitli tedavi yöntemleri uygularlar.

Ortodonti genellikle aşağıdaki tedavi yöntemlerini içerebilir:

Tedavilerimiz

Vural Dental - İletişim

Telefon Bilgilerimiz
0552 855 90 86
E-Posta Bilgilerimiz
info@vuraldental.com

Randevu Sistemi

Aşağıdaki formu doldurarak randevunuzu kolayca oluşturabilirsiniz.

    Ortodonti Uzmanı
    Invisalign Tedavisi

    • Invisalign Tedavisi
    • Ortognatik Cerrahi(Çene Ameliyatı)

    Invisalign Tedavisinde Ağrı Olur Mu?

    Ortodontik tedavilerde diş hareketleri için uygulanan kuvvet sonucu tedavilerde ağrı hissi vardır. Şeffaf plaklarla ortodontik tedaviler uygulanan kuvvetin optimal kuvvete yakın olması sebebiyle en azıdr. Şeffaf plaklarla tedaviye ilk başladığınızda ve her plak değişiminde 1-2 gün baskı hissedilmesi normaldir.

    Invisalign Tedavim Ne Kadar Sürecek ? Kontroller Ne Sıklıkta Olacak ?

    Tedavi süresi diş bozukluğunun miktarına göre değişmektedir. 4 aydan 24 aya kadar değişen tedavi süreleri olabilir. Kontrol randevular yapılan dijital planlamaya ve diş hareket zorluklarına göre değişmektedir, 4-12 haftada bir kontrol olacak şekikde değişebilir.

    Invisalign Tedavisi Braketlere Göre Daha Kısa Sürer Mi ?

    Şeffaf plakların geleneksel diş tellerine göre daha hızlı veya yavaş olduğu durumlar vardır. Diş bozukluk durumunuza göre tedavi süreniz daha kısa sürebilir .

    Invisalign Tedavisi Konuşmayı Etkiler Mi?

    Tedaviye başladıktan 3-7 gün sonra plaklara tamamen alışacaksınız ve konuşma güçlükleri ortadan kalkacaktır. Önemli toplantı ve sunumlar sırasında plakların çıkartılabilmesi de bu sorunu ortadan kaldırmaktadır.

    Invisalign Tedavisi Sırasında Sadece Plaklar Mı Var ?

    Şeffaf plak tedavileri sırasında dişlerin üzerinde plakların dişlere daha iyi kuvvet uygulayabilmesi için diş ile aynı renkte küçük dolgu çıkıntılar ( ataçmanlar ) bulunur. Genellikle bu ataçmanlar tedavinin başından sonuna kadar dişleriniz üzerinde kalır. Bazı ataşmanların tedavi sırasında yerleri değişebilir. Tedaviniz bittiğinde bu ataşmanların hepsi diş yüzeyinden temizlenir.

    Invisalign Tedavisi Sırasında Ataşmanlar Dışında Ağzıma Ekstra Apareyler Takılır Mı?

    Diş bozukluğunuzun sıklığına göre ataçmanlar dışında takılıp çıkarılabilen elastikler ve/veya mini vida dediğimiz yardımcı sistemler de kullanılabilir. Tüm bu yapılacak işlemler ilk muayeneniz sonrasında size detaylı bir şekilde ortodonti uzmanınız tarafından anlatılacaktır.

    Invisalign Plaklarının Bakımı Nasıl Yapılır?

    Şeffaf plaklarla tedavilerde plakların 15 günde yeni plak olarak değişecek olması büyük avantaj sağlamaktadır. Yine de kullandığınız şeffaf plakları da günlük olarak diş fırçaladıktan sonra fırçalamanız temizlemeniz tavsiye edilir. Ayrıca alignerlar için geliştirelen temizleme tabletleri ile de plakların temizliğini yapabilirsiniz.

    Invisalign Tedavime Hemen Başlayabilir Miyim ?

    Şeffaf plaklarla ortodontik tedavilerde alınan dijital ölçüler 3 boyutlu ortama taşınır ve tedavi planlaması yapılır. Yapılan planlamaya uygun plaklar üretilir ve kargolanır. Bu süreç 4-6 haftalık bir periyot olabilir.

    Invisalign Tedavisinden Önce Hazırlık Yapılması Gerekiyor Mu ?

    Bütün ortodontik tedavilerde olduğu gibi tedaviye başlamadan önce, tedaviye etkileyebilecek bütün durumlar ( çürük, dolgu, kanal tedavisi, diş taşları, 20 yaş dişleri…) ortadan kaldırılmalıdır.

    Invisalign Tedavim Bittikten Sonra Herhangi Bir İşlem Yapılıyor Mu?

    Bütün ortodontik tedavilerden sonra dişlerin tekrar eski konumlarını dönme ihtimalini durdurmak için, alt ve üst çenedeki ön 6 dişin iç kısmına uygulanan koruyucu teller şeffaf plak tedavisinden sonra da uygulanmalıdır. Bu koruyucu tellere 1 hafta içerisinde alışacak normal hayatınıza devam edebileceksiniz.

    Kullandığım Şeffaf Plağımı (Alignerımı) Kaybettim Ne Yapmalıyım?

    Hekiminize danışarak bir önceki yada bir sonraki plağını kullanmaya devam etmelisiniz.

    Invisalign Plaklarımın Üstünde Bazı Yazılar Var Bunların Anlamı Nedir?

    Bu yazılar plak numaralarınızı ve çeneleri simgeler.

     

    Ortognatik cerrahi; çene kemiklerinin normalden farklı konumlandığı örneğin; asimetri, çenelerin ileride geride konunlanması gibi fonksiyon ve estetiğin bozulduğu durumlarda, çene kemiklerinin ideal pozisyonlarına ortodonti ve cerrahi iş birliği ile düzeltilmesidir.
    Ortognatik cerrahi bireyin hem fonksiyon ( çiğneme, yutkunma, nefes alma) hem estetik durumunu değiştirir. Iyi bir planlama ve iyi bir ekip çalışması gerektirmektedir.

    Ortognatik cerrahide tedavi aşamaları nelerdir?

    Ortognatik cerrahi (Çene ameliyatı) olacak hastlarda ilk olarak detaylı görüntüleme ve klinik muayene gereklidir. Hastanın detaylı değerlendirilmesi sonucu cerrahi ve ortodonti ekibi planlamayı yapar, genellikle öncelikle ortodontik tedavi ile dişler düzeltilir sonrasında genel anestezi altında gerçekleştirilen bir ameliyat ile çeneler uygun konuma alınır sabitlenir. Devamında yine ortodontik tedavi ile devam edilir ve tedavi bitirilir. Bu süreç 18-36 sürebilmektedir.

    Çene ameliyatları ( ortognatik cerrahi ) kimlere uygulanabilir?

    Çene ameliyatları sadece dişleri hareket ettirek sorunun çözülemediği, iskletsel bozukluğu sahip bireylere uygulanır.
    -Çenelerin ileride geride konumlandığı durumlarda
    -Çene asimetrileri olan kişilere
    -Alt çene geriliği sonucu solunum güçlüğü, uyku apnesi olan kişilere
    -Diş eti gülümsemesi (gummy smile) sahip bireyler
    -Açık kapanış (open bite) sebebi ile ısırma güçlüğü çeken bireyler

    Çene Ameliyatları (Ortognatik Cerrahi) Kimlere Uygulanabilir?

    Çene ameliyatları sadece dişleri hareket ettirek sorunun çözülemediği, iskletsel bozukluğu sahip bireylere uygulanır.
    -Çenelerin ileride geride konumlandığı durumlarda
    -Çene asimetrileri olan kişilere
    -Alt çene geriliği sonucu solunum güçlüğü, uyku apnesi olan kişilere
    -Diş eti gülümsemesi (gummy smile) sahip bireyler
    -Açık kapanış (open bite) sebebi ile ısırma güçlüğü çeken bireyler

    Çene Ameliyatları Hangi Yaşlarda Uygulanır ?

    Çene ameliyatları, büyüme gelişme dönemi tamamlanmış kişilere uygulanabilir. Bunun için kemik yaşı tayini yapılmalıdır. Büyüme ve gelişme dönemi genel olarak 18 yaşlarında bitmektedir. 18 yaşıdan itibaren çene ameliyatları üst yaş sınırı olmaksızın uygulanabilmektedir.

    Çene Ameliyatı Zor Bir Süreç Midir? Ameliyat Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

    Ortognatik cerrahi uzun yıllar boyunca uygulanan bir prosedürdür. Tecrübeli cerrahlar tarafından gerçekleştiridiği zaman 2-4 haftalık ameliyat sonrası iyileşme döneminden sonra birey rutin hayatına geri dönebilmektedir.
    Ameliyat sonrasında 2-4 haftalık periyotta birey çiğneme fonksiyonunu tam olarak gerçekleştiremediği için sıvı beselenmesi gerekmetedir. Bu süreçte ağrı ve şişlikler ilaçlar ile kontrol altına alınır. Çene kemiklerinin kaynaşmaya başlaması ile birlikte birey yumuşak gıdalarla beslenmeye başlayabilir.

    Ortognatik Cerrahi (Çene Ameliyatı) Sonrasında Yüzümde İz Kalacak Mı?

    Çene ameliyatları intraoral ( ağız içerisinden ) yapılan işlemlerdir. Bu yüzden yüzünüzde iz kalmayacaktır.

    https://vuraldental.com/wp-content/uploads/2024/01/Screenshot_1-1.png

    Bizlere ulaşmak için aşağıdaki bilgileri kullanabilirsiniz.

    Sosyal Medya

    Vural Dental’i sosyal medyadan takip edebilirsiniz.

    Call Now Button